
Ești ceea ce mănânci!
BUCĂȚI DE SOIA CU BOIA, CIMBRU ȘI SOS ROȘU
09.01.2015 15:12BUCĂȚI DE SOIA CU BOIA, CIMBRU ȘI SOS ROȘU
INGREDINENTE:
o pungă cu soia bucăți mari
o linguriță cu sare
condimente: piper, cimbru, foi de dafin,
boia
pesmet
SOSUL ROȘU
2 linguri pastă de tomate (după gust);
condimente: piper, cimbru, busuioc, foi de dafin
1 linguriță cu miere
MOD DE PREPARARE:
se pune apă la fiert într-o oală de 2 litri;
se adaugă în apă: sare, piper, cimbru, oregano, foile de dafin;
când apa cu condimente fierbe se adaugă bucățile de soia. Se dau în clocot apoi se acoperă oala cu capacul și se lasă să stea așa 3-4 ore.
se lasă apoi la scurs bucățile de soia cam 30 minute;
se dau bucățile de soia prin pesmet amestecat cu cimbru și boia (se tăvălesc);
se pune hârtie de copt într-o tavă;
se pun bucățile în tavă și dau sau la cuptor cam, 30 minute. La jumătatea timpului se întorc pe partea cealaltă;
se scot într-un vas cu capac.
SOSUL ROȘU
se pun 200 ml. de apă la fiert;
se adaugă pasta de tomate și condimentele;
se fierb până scade sosul;
se pune sosul peste șnițele.
POFTĂ BUNĂ!!
—————