Ești ceea ce mănânci!


BUCĂȚI DE SOIA CU BOIA, CIMBRU ȘI SOS ROȘU

09.01.2015 15:12


BUCĂȚI DE SOIA CU BOIA, CIMBRU ȘI SOS ROȘU

 

INGREDINENTE:       
o pungă cu soia bucăți mari       
o linguriță cu sare        
condimente: piper, cimbru, foi de dafin, boia       
pesmet

SOSUL ROȘU       
2 linguri pastă de tomate (după gust);       
condimente: piper, cimbru, busuioc, foi de dafin       
1 linguriță cu miere

MOD DE PREPARARE:       
se pune apă la fiert într-o oală de 2 litri;         
se adaugă în apă: sare, piper, cimbru, oregano, foile de dafin;    
când apa cu condimente fierbe se adaugă bucățile de soia. Se dau în clocot apoi se acoperă oala cu capacul și se lasă să stea așa 3-4 ore.       
se lasă apoi la scurs bucățile de soia cam 30 minute;        
se dau bucățile de soia prin pesmet amestecat cu cimbru și boia (se tăvălesc);        
se pune hârtie de copt într-o tavă;       
se pun bucățile în tavă și dau sau la cuptor cam, 30 minute. La jumătatea timpului se întorc pe partea cealaltă;     
se scot într-un vas cu capac.

SOSUL ROȘU       
se pun 200 ml. de apă la fiert;      
se adaugă pasta de tomate și condimentele;    
se fierb până scade sosul;

      
se pune sosul peste șnițele.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi