
Ești ceea ce mănânci!
BUDINCĂ DE DOVLECEI CU FRIGANELE
18.10.2015 09:48BUDINCĂ DE DOVLECEI CU FRIGANELE
INGREDINENTE:
- 6-8 felii de pâine de secară
- 2 dovlecei
- condimente: piper, cimbru,
- pătrunjel verde / mărar
- 2 căței de usturoi
- 2 lingurițe. cu muștar
- un praf de sare
- piper, cimbru, 1 foaie de dafin
- 100 ml. apă minerală
- 2 linguri cu vârf făină
- ulei de măsline
- 2 linguri de pastă de tomate
brânză tofu
MOD DE PREPARARE:
- Pentru FRIGANELE: se prepară un amestec din: usturoiul zdrobit bine și transformat în pastă, muștar, sare, piper, apa minerală / bere și făină;, pătrunjelul verde / mărarul fin tocat; se daugă feliile de pâine prin acest amestec; se prăjesc până se rumenesc în ulei
încins; se scot într-un vas pe care am pus un șervețel, ca să absoarbă uleiul
în exces;
- se spală, se curăță și se taie rondele dovleceii;
- se pun rondelele de dovlecel în tava de copt, se sărează, se condimentează cu piper și se dau la cuptor;
- se prepară un sos roșu din apă, pastă de tomate, piper, foia de dafin, miere, cimbru;
- se unge o altă / vas de yena cu ulei de măsline,
- se așează friganelele în tavă, peste se pun rondelele de dovlecel și jumătate din sosul roșu;
- se așează un al doilea strat de friganele, dovlecei și sos roșu;
- se pun peste cubulețe de tofu și pătrunjele / mărar fin tocate.
POFTĂ BUNĂ!!
—————