Ești ceea ce mănânci!


BUDINCĂ DE DOVLECEI CU FRIGANELE

18.10.2015 09:48


BUDINCĂ DE DOVLECEI CU FRIGANELE

INGREDINENTE:

-       6-8 felii de pâine de secară

-       2 dovlecei

-       condimente: piper, cimbru,

-       pătrunjel verde / mărar

-       2 căței de usturoi

-       2 lingurițe. cu muștar

-       un praf de sare

-       piper, cimbru, 1 foaie de dafin

-       100 ml. apă minerală

-       2 linguri cu vârf făină

-       ulei de măsline

-       2 linguri de pastă de tomate

brânză tofu

 MOD DE PREPARARE:

-      Pentru FRIGANELE: se prepară un amestec din: usturoiul zdrobit bine și transformat în pastă, muștar, sare, piper, apa minerală / bere și făină;, pătrunjelul verde / mărarul fin tocat; se daugă feliile de pâine prin acest amestec; se prăjesc până se rumenesc în ulei
încins; se scot într-un vas pe care am pus un șervețel, ca să absoarbă uleiul
în exces;

-  se spală, se curăță și se taie rondele dovleceii;

-      se pun rondelele de dovlecel în tava de copt, se sărează, se condimentează cu piper și se dau la cuptor;

-      se prepară  un sos roșu din apă, pastă de tomate, piper, foia de dafin,  miere, cimbru;

-      se unge o altă / vas de yena cu ulei de măsline,

-      se așează friganelele în tavă, peste se pun rondelele de dovlecel și jumătate din sosul roșu;

-      se așează un al doilea strat de friganele, dovlecei și sos roșu;

-      se pun peste cubulețe de tofu și pătrunjele / mărar fin tocate.

POFTĂ BUNĂ!!


 



 




—————

Înapoi