
Ești ceea ce mănânci!
BUDINCĂ DE LEGUME
14.03.2015 07:32BUDINCĂ DE LEGUME
INGREDINENTE:
1 morcov
1 dovlecel
1 rădăcină de pătrunjel
1/2 rădăcină de țelină
50 g. măsline rondele
3 linguri tapioca, făină
300 ml. apă
250 g făină
70 ml. ulei de măsline
70 ml. lapte vegetal (lapte de soia, de susan)
1 plic drojdie uscată
1 linguriță rasă cu condimente provensale
un praf de sare
piper
LAPTE VEGETAL
150 g susan, înmuiat în prealabil cel puțin 12 ore în apă caldă
1 l. apă
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
se prepară laptele vegetal: se amestecă toate ingredientele în blender; apoi laptele rezultat poate fi strecurat;
se dizolvă drojdia uscată în laptele călduţ;
se
desface tapioca în apă rece apoi se pune la fiert mestecând continuu. Se lasă
să fiarbă încet până se îngroașă;
într-un bol, se pune făina cernută, se toarnă în mijloc laptele cu drojdie amestecul cu tapioca și condimentele, sarea și uleiul;
se amestecă bine aluatul;
se curăță și se spală morcovul, pătrunjelul, țelina și dovlecelul;
se taie cubulețe morcovul, pătrunjelul, țelina și dovlecelul;
se adaugă în aluat măslinele și legumele, sarea și piperul
se amestecă bine legumele cu aluatul apoi se toarnă aluatul într-o tavă înaltă tapetată cu hârtie de copt;
se dă la cuptor 30-40 de minute, până ce capătă o culoare frumoasă;
se lasă budinca să se răcorească în tavă, apoi se presară condimente deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————