
Ești ceea ce mănânci!
BUDINCĂ DE MERE
31.12.2014 16:23BUDINCĂ DE MERE
INGREDINENTE:
250 ml. lapte vegetal (din susan, cocos, caju)
2 lingurițe cu zahăr brun
100-150 g. pesmet din biscuiți sau biscuiți digestivi zdrobiți
4-5 mere
cardamon, scorțișoară, vanilie
MOD DE PREPARARE:
se spală și se curăță merele;
se taie bucăți mari merele;
se prepară laptele vegetal și se încălzește laptele;
se pune zahărul brun într-o crăticioară și se caramelizează la foc mic;
se călesc merele tăiate bucăți mari în zahărul brun caramelizat;
se adaugă cardamonul, scorțișoara, vanilia peste mere;
se pun 100-150 g. pesmet sau biscuiți zdrobiți și se amestecă cu laptele, ca să se îngroașe - consistența unei smântâni;
se scot apoi merele într-un vas de yena și deasupra se pune amestecul făcut din pesmet sau biscuiți și lapte;
se dă la cuptor cam 30 minute;
se servește budinca fie, caldă fie rece cu un sos de fructe sau un sos caramel.
POFTĂ BUNĂ!!
—————