Ești ceea ce mănânci!


BUDINCĂ DE MERE

31.12.2014 16:23


BUDINCĂ DE MERE

 INGREDINENTE: 
250 ml. lapte vegetal (din susan, cocos, caju)   
2 lingurițe cu zahăr brun     
100-150 g. pesmet din biscuiți sau biscuiți digestivi zdrobiți   
4-5 mere   
cardamon, scorțișoară, vanilie

MOD DE PREPARARE:       
se spală și se curăță merele;     
se taie bucăți mari merele;      
se prepară laptele vegetal și se încălzește laptele;
se pune zahărul brun într-o crăticioară și se caramelizează la foc mic;       
se călesc merele tăiate bucăți mari în zahărul brun caramelizat;    
se adaugă cardamonul, scorțișoara, vanilia peste mere;  
se pun 100-150 g. pesmet sau biscuiți zdrobiți și se amestecă cu laptele, ca să se îngroașe - consistența unei smântâni;
se scot apoi merele într-un vas de yena și deasupra se pune amestecul făcut din pesmet sau biscuiți și lapte;  
se dă la cuptor cam 30 minute;     
se servește budinca fie, caldă fie rece cu un sos de fructe sau un sos caramel.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi