Ești ceea ce mănânci!


BULZ CU MĂMĂLIGĂ, BRÂNZĂ TOFU ȘI MUJDEI

14.02.2015 09:56


BULZ CU MĂMĂLIGĂ, BRÂNZĂ TOFU ȘI MUJDEI

 INGREDINENTE:    
o cană de mălai din porumb       
3 căni de apă         
un praf de sare        
brânză tofu

MUJDEI         
1 linguriță cu ulei de măsline        
5-6 căței de usturoi       
un praf de sare         
100-150 ml. apă

 MOD DE PREPARARE:     
se pune apa la fiert;        
când apa fierbe se pune sarea apoi, se adaugă mălaiul "în ploaie", amestecând continuu, cu un tel;       
se acoperă vasul cu un capac;        
se lasă să fiarbă 30 minute;        
se taie în cuburi cu latura cam de 2 cm. brânza tofu;      
se pune mămăligă peste câte o bucată de brânză;       
se așteaptă puțin să se răcească mămăliga și se modelează rotund bulzul;         
se pune uleiul într-o tigaie să se încingă;       
se pune bulzul și se prăjește pe fiecare parte;        
se scoate pe o farfurie;

MUJDEI        
se curăță și se zdrobește usturoiul cu ajutorul aparatului sau în mojar;       
se amestecă bine cu sarea, zdrobindu-se în continuare;       
se adaugă puțin câte puțin apa zdrobindu-se în continuare.        
se scoate într-un bol mujdeiul;     
se servește bulzul cu 2-3 lingurițe de mujdei lângă;       
se poate servi și cu smântână din caju.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi