
Ești ceea ce mănânci!
CARTOFI CU CEAPĂ ȘI SOS ROȘU
06.06.2015 12:14CARTOFI CU CEAPĂ ȘI SOS ROȘU
INGREDINENTE:
4 - 5 cartofi
2 cepe
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță sare pentru apa în care fierb cartofii
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia
200 ml. apă fierbinte
miere
2 linguri pastă de tomate
condimente: piper, busuioc, cimbru, foi de dafin;
pătrunjel verde / mărar.
MOD DE PREPARARE:
se spală și se curăță cartofii;
se taie cartofii, în cubulețe;
se pun cartofii la fiert în apă cu sare;
când cartofii sunt fierți se scurge apa;
se curăță ceapa și se taie solzișori;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și 1 lingură din uleiul de măsline;
se fierb la foc mic până scade apa și se adaugă sarea și piperul;
se încinge uleiul într-o tigaie;
se pun și cartofii bine scurși;
SOSUL ROȘU
2 linguri pastă de tomate (după gust);
condimente: cimbru, busuioc, foi de dafin
1 linguriță miere
se pune peste cartofi sosul roșu și amestecul cu ceapă și se amestecă;
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde/ mărarul tocate mărunt;
POFTĂ BUNĂ!!
—————