Ești ceea ce mănânci!


CARTOFI CU CEAPĂ ȘI SOS ROȘU

06.06.2015 12:14


CARTOFI CU CEAPĂ ȘI SOS ROȘU

INGREDINENTE:        
4 - 5 cartofi        
2 cepe      
2 linguri ulei de măsline

1 linguriță sare pentru apa în care fierb cartofii        
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia       
200 ml. apă fierbinte        
miere        
2 linguri pastă de tomate         
condimente: piper, busuioc, cimbru, foi de dafin;      
pătrunjel verde / mărar.

 MOD DE PREPARARE:         
se spală și se curăță cartofii;       
se taie cartofii, în cubulețe;        
se pun cartofii la fiert în apă cu sare;        
când cartofii sunt fierți se scurge apa;       
se curăță ceapa și se taie solzișori;       
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și 1 lingură din uleiul de măsline;         
se fierb la foc mic până scade apa și se adaugă sarea și piperul;        
se încinge uleiul într-o tigaie;       
se pun și cartofii bine scurși;

SOSUL ROȘU        
2 linguri pastă de tomate (după gust);        
condimente: cimbru, busuioc, foi de dafin        
1 linguriță miere        
se pune peste cartofi sosul roșu și amestecul cu ceapă și se amestecă;        
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde/ mărarul tocate mărunt;

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi