Ești ceea ce mănânci!


CARTOFI CU MAIONEZĂ VEGETALĂ ȘI SFECLĂ

17.05.2016 17:14


CARTOFI CU MAIONEZĂ VEGETALĂ ȘI SFECLĂ

INGREDINENTE:       
5-6 cartofi         
1 sfeclă micuță       
2 cepe roșii        
1 pumn cu nuci        
1 lingură cu ulei de măsline         
1 lingură cu oțet de mere        
condimente: piper, boia        
pătrunjel verde, măsline negre și verzi pentru ornat

MAIONEZĂ VEGETALĂ         
1 cartof mic         
2 linguri muștar        
1-2 linguri ulei de măsline        
zeamă de lămâie
1 linguriță cu miere        
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală cartofii și sfecla;        
se taie cubulețe cartofii și sfecla;         
se pun cartofii la fiert în apă cu sare;        
se pune sfecla la fiert într-o altă oală ;        
se taie nucile;        
când sunt fierte se amestecă toate într-un vas;

MAIONEZA VEGETALĂ        
se curăță, spală și taie în două cartoful,        
se pune cartoful la fiert în apă cu sare;        
când cartoful este fiert, se scurge apa,
se lasă să se răcească și se pasează bine cartoful cu o furculiță;        
se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul;        
când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul;      
se pune maioneza peste celelalte ingrediente în vas și se amestecă;        
se răstoarnă pe un platou;      
se ornează, cum doriți.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi