
Ești ceea ce mănânci!
CARTOFI CU MAIONEZĂ VEGETALĂ ȘI SFECLĂ
17.05.2016 17:14CARTOFI CU MAIONEZĂ VEGETALĂ ȘI SFECLĂ
INGREDINENTE:
5-6 cartofi
1 sfeclă micuță
2 cepe roșii
1 pumn cu nuci
1 lingură cu ulei de măsline
1 lingură cu oțet de mere
condimente: piper, boia
pătrunjel verde, măsline negre și verzi pentru ornat
MAIONEZĂ VEGETALĂ
1 cartof mic
2 linguri muștar
1-2 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie
1 linguriță cu miere
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală cartofii și sfecla;
se taie cubulețe cartofii și sfecla;
se pun cartofii la fiert în apă cu sare;
se pune sfecla la fiert într-o altă oală ;
se taie nucile;
când sunt fierte se amestecă toate într-un vas;
MAIONEZA VEGETALĂ
se curăță, spală și taie în două cartoful,
se pune cartoful la fiert în apă cu sare;
când cartoful este fiert, se scurge apa,
se lasă să se răcească și se pasează bine cartoful cu o furculiță;
se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul;
când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul;
se pune maioneza peste celelalte ingrediente în vas și se amestecă;
se răstoarnă pe un platou;
se ornează, cum doriți.
POFTĂ BUNĂ!!
—————