Ești ceea ce mănânci!


CARTOFI FRANȚUZEȘTI

06.03.2016 13:58


CARTOFI FRANȚUZEȘTI

INGREDINENTE:        
1 kg. cartofi        
brânză tofu

LAPTE VEGETAL        

2 linguri cu susan, înmuiat în prealabil cel puțin 12 ore

1 1/2 cană cu  apă        
un praf de sare

SOS BECHAMEL      
1 cană lapte vegetal        
2 linguri cu ulei        
4 linguri cu făină        
un praf de sare        
piper        
nucșoară

MOD DE PREPARARE:        
se prepară laptele vegetal: se amestecă toate ingredientele în blender; apoi laptele rezultat se strecoară;       
se face sosul bechamel: se pune uleiul într-o cratiță și se încălzește. Se adaugă făina, amestecând mereu să nu facă mici cocoloașe. Se adaugă încet laptele rece, sarea, nucșoara amestecând continuu. Când are consistență de sos se ia de pe foc;         
se spală cartofii și se pun la fiert;       
se taie cubulețe brânza tofu;        
când cartofii sunt fierți se scurge apa și se lasă cartofii să se răcorească;         
se curăță cartofii de coajă și se taie rondele;       
într-un vas de yena se pun câteva picături de ulei și se unge vasul cu el;        
se pune un strat de rondele de cartofi;         
se pune un strat de cubulețe de tofu;        
se adaugă câteva linguri de sos;       
se pune alt strat de rondele de cartofi;        
se pune un strat de cubulețe de tofu;        
se adaugă câteva linguri de sos;         
se dă la cuptor 20-25 de minute.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi