CARTOFI WEGIES
28.03.2015 11:30
CARTOFI WEGIES
INGREDINENTE:
500 g. cartofi
3-4 căței de usturoi
3-4 linguri cu pesmet
condimente: rozmarin, piper, boia iute/ dulce, 1-2 frunze de salvie
un praf de sare
1 lingură cu ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie cartofii pe lungime, în felii potrivit de groase;
se pun într-o oală cu apă și sare exact în momentul în care aceasta clocotește;
se lasă cartofii să fiarbă 10 minute, apoi se scurg într-o sită;
între timp, se amestecă într-un castron pesmetul cu o lingură cu rozmarin, uscat sau
proaspăt, boia iute sau dulce, un praf de sare, piper proaspăt măcinat;
se stropesc cartofii cu ulei de măsline, se presară deasupra amestecul de mirodenii și se amestecă ușor;
se pun cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt;
se curăță și se spală usturoiul;
se presară cățeii de usturoi printre ei și se dă la cuptorul încins până capătă o culoare
aurie.
POFTĂ BUNĂ!!
—————
Înapoi