Ești ceea ce mănânci!


CARTOFI WEGIES

28.03.2015 11:30


CARTOFI WEGIES

 INGREDINENTE:   
500 g. cartofi        
3-4 căței de usturoi      

3-4 linguri cu pesmet

condimente: rozmarin, piper, boia iute/ dulce, 1-2 frunze de salvie

un praf de sare

1 lingură cu ulei de măsline

    MOD DE PREPARARE:       
    se curăță, se spală și se taie cartofii pe lungime, în felii potrivit de groase;      
    se pun într-o oală cu apă și sare exact în momentul în care aceasta clocotește;       
    se lasă cartofii să fiarbă 10 minute, apoi se scurg într-o sită;       
    între timp, se amestecă într-un castron pesmetul cu o lingură cu rozmarin, uscat sau
    proaspăt, boia iute sau dulce, un praf de sare, piper proaspăt măcinat;       
    se stropesc cartofii cu ulei de măsline, se presară deasupra amestecul de mirodenii și se amestecă ușor;       
    se pun cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt;        
    se curăță și se spală usturoiul;     
    se presară cățeii de usturoi printre ei și se dă la cuptorul încins până capătă o culoare
    aurie.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi