Ești ceea ce mănânci!


CHIFTELE DIN CARTOFI și MORCOVI

24.04.2015 08:50


CHIFTELE DIN CARTOFI și MORCOVI

 INGREDINENTE:       
3 cartofi mari        
3-4 căței de usturoi;       
1 morcov mare        
1 legătură de mărar      
1 ceapă       
4 linguri de tapioca (făină)       
200 ml. apă reec

3-4  linguri cu pesmet        
un praf de sare        
condimente: piper.

 MOD DE PREPARARE:       
se curăță și se spală cartofii, ceapa, usturoiul și morcovii;        
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii, separat și morcovii, separat;       
se storc cartofii;        
se toacă mărunt ceapa și usturoiul;       
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;        
se spală și se toacă mărunt mărarul;        
se amestecă bine cartofii cu  ceapa și/sau usturoiul, cu morcovii și mărarul. Se sărează și condimentează;      
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;         
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;        
se pune în tavă hârtie de copt;       
se modelează chiftelele, se presară cu pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;        
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;        
se pot servi cu sos de roșii sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi