Ești ceea ce mănânci!


CHIFTELE DIN SOIA CU LEGUME

13.10.2015 08:55


CHIFTELE DIN SOIA CU LEGUME

 INGREDINENTE:    

2 cartofi       

1 morcov    

 1 pătrunjel   

 1 pachet de soia granule     

1/2 legătură de mărar

 1/2 legătură de pătrunjel verde

1 ceapă

3-4 căței de usturoi (cum doriți)

 4 linguri de tapioca (făină)

200 ml. apă rece

1 lingură cu pesmet

un praf de sare

condimente:
piper, cimbru, oregano.

MOD DE PREPARARE:      
într-o oală se pune la fiert soia cu sare, piper., cimbru, oregano. După ce dă în fiert se acoperă oala și se lasă 2-3 ore soia acolo;     
se spală și se curăță cartofii, morcovii, pătrunjelul, ceapa, usturoiul;     
se toacă mărunt ceapa și usturoiul;     
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii, separat și morcovii și pătrunjelul, separat;     
se storc cartofii;     
se scurge bine soia;     
se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul verde;     
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;     
se fierb la foc mic până scade apa;      
se amestecă bine soia, cartofii cu morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină, ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Se sărează și condimentează;     
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;    
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;      
se pune în tavă hârtie de copt;     
se modelează chiftelele, se presară cu pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;     
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;     
se pot servi cu sos roșu sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci. 

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi