
Ești ceea ce mănânci!
CHIFTELE VEGETALE
18.04.2015 09:16CHIFTELE VEGETALE
INGREDINENTE:
3 cartofi
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
½ rădăcină de țelină
1/2 legătură de mărar
1/2 legătură de pătrunjel verde
-
1 ceapă și / sau usturoi (cum doriți)
4 linguri de tapioca (făină)
200 ml. apă rece
4-5 linguri cu pesmet
un praf de sare
condimente: piper.
MOD DE PREPARARE:
se spală și se curăță cartofii, morcovii, pătrunjelul, rădăcina de țelină, ceapa și usturoiul;
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii, separat și morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină, separat;
se toacă mărunt ceapa și/sau usturoiul;
se storc cartofii rași;
se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul verde;
se amestecă bine cartofii cu morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină, ceapa și/sau usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Se sărează și condimentează;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;
se pune în tavă hârtie de copt;
se modelează chiftelele, se dau prin pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc
se pot servi cu sos de roșii sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci.
POFTĂ BUNĂ!!
—————