Ești ceea ce mănânci!


CHIFTELE VEGETALE

18.04.2015 09:16


CHIFTELE VEGETALE

 INGREDINENTE:      
3 cartofi         
1 morcov         
1 rădăcină de pătrunjel      
½ rădăcină de țelină       
1/2 legătură de mărar        
1/2 legătură de pătrunjel verde

-         
1 ceapă și / sau usturoi (cum doriți)        
4 linguri de tapioca (făină)        
200 ml. apă rece        
4-5 linguri cu pesmet        
un praf de sare        
condimente: piper.

MOD DE PREPARARE:        
se spală și se curăță cartofii, morcovii, pătrunjelul,  rădăcina de țelină, ceapa și  usturoiul;        
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii, separat și morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină, separat;      
se toacă mărunt ceapa și/sau usturoiul;        
se storc cartofii rași;        
se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul verde;      
se amestecă bine cartofii cu morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină, ceapa și/sau usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Se sărează și condimentează;       
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;        
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;       
se pune în tavă hârtie de copt;        
se modelează chiftelele, se dau prin pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;      
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc

se pot servi cu sos de roșii sau ce sos preferați. Se pot servi calde sau reci.    

 POFTĂ BUNĂ!!



 

—————

Înapoi