Ești ceea ce mănânci!


CHIFTELUȚE SUEDEZE

11.07.2015 10:01


CHIFTELUȚE SUEDEZE

INGREDIENTE:        
1 pachet cu soia granule        
3 cartofi mari        
1 morcov mare         
1 ceapă        
½ rădăcină ghimbir       
4 linguri de tapioca (făină)        
200 ml. apă rece         
5-6 lingură cu pesmet        
un praf de sare        
condimente: piper, chimen, boia, nucșoară        
condimente pentru fiert soia: piper, cimbru, foi de dafin         
½ legătură coriandru verde        
½ legătură pătrunjel verde       
2 linguri cu pastă de tomate 

MOD DE PREPARARE:        
într-o oală se pune la fiert soia cu sare, piper., cimbru, foi de dafin. După ce dă în fiert se acoperă oala și se lasă 2-3 ore soia acolo;       
se spală cartofii și se pun la fiert;        
după ce cartofii au fiert se scurge apa,
se lasă să se răcorească și se curăță de coajă;        
se curăță și se spală ceapa și morcovul;       
se curăță și se spală ghimbirul;        
se dă pe răzătoarea mică morcovul, ghimbirul și ceapa;        
se pasează cartofii fierți;     
se amestecă bine cartofii cu morcovul ras și ceapa. Se sărează și condimentează cu piper, chimen, boia;       
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;        
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;       
se pune în tavă hârtie de copt;        
se modelează chiftelele cu mâna umedă,
se tăvălesc prin pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;        
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;        
se prepară sosul roșu din 200-300 ml. apă și pasta de tomate. Se adaugă în sos piper, puțină sare, nucșoară, miere și se fierbe pînă capătă consistența unui sos;        
se spală și se taie mărunt pătrunjelul și coriandrul verde;       
se pun chifteluțele în sos și se dau în fiert;      
se pune verdeața tocată deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi