
Ești ceea ce mănânci!
CHIFTELUȚE SUEDEZE
11.07.2015 10:01CHIFTELUȚE SUEDEZE
INGREDIENTE:
1 pachet cu soia granule
3 cartofi mari
1 morcov mare
1 ceapă
½ rădăcină ghimbir
4 linguri de tapioca (făină)
200 ml. apă rece
5-6 lingură cu pesmet
un praf de sare
condimente: piper, chimen, boia, nucșoară
condimente pentru fiert soia: piper, cimbru, foi de dafin
½ legătură coriandru verde
½ legătură pătrunjel verde
2 linguri cu pastă de tomate
MOD DE PREPARARE:
într-o oală se pune la fiert soia cu sare, piper., cimbru, foi de dafin. După ce dă în fiert se acoperă oala și se lasă 2-3 ore soia acolo;
se spală cartofii și se pun la fiert;
după ce cartofii au fiert se scurge apa,
se lasă să se răcorească și se curăță de coajă;
se curăță și se spală ceapa și morcovul;
se curăță și se spală ghimbirul;
se dă pe răzătoarea mică morcovul, ghimbirul și ceapa;
se pasează cartofii fierți;
se amestecă bine cartofii cu morcovul ras și ceapa. Se sărează și condimentează cu piper, chimen, boia;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;
se pune în tavă hârtie de copt;
se modelează chiftelele cu mâna umedă,
se tăvălesc prin pesmet și se pun în tavă, pe hârtia de copt;
se dau la cuptor 30-40 minute, timp în care se și întorc;
se prepară sosul roșu din 200-300 ml. apă și pasta de tomate. Se adaugă în sos piper, puțină sare, nucșoară, miere și se fierbe pînă capătă consistența unui sos;
se spală și se taie mărunt pătrunjelul și coriandrul verde;
se pun chifteluțele în sos și se dau în fiert;
se pune verdeața tocată deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————