
Ești ceea ce mănânci!
CHUTNEY CU CEAPĂ ROŞIE
07.09.2015 11:49CHUTNEY CU CEAPĂ ROŞIE
INGREDINENTE:
1 kg ceapă roşie
6 linguri ulei
4 linguri cu miere
300 ml vin roşu
100 ml oţet de mere
ienibahar
coriandru
nucşoară
MOD DE PREPARARE:
se curăţă ceapa şi se taie julien și se pune într-un vas mare,
se pun uleiul şi ceapa și se călesc, până când ceapa devine sticloasă ;
.se adaugă vinul şi oţetul şi se lasă să fiarbă până scade lichidul;
- se pun condimentele şi se mai lasă câteva minute pe foc ;
-se lasă să se răcească puțin și se adaugă mierea ;
se toarnă sosul fierbinte în borcanele sterilizate care se închid ermetic;
.se serveşte alături de orez, cartofi sau pur şi simplu uns pe pâineP
POFTĂ BUNĂ!
POFTĂ
BUNĂ!!
—————