Ești ceea ce mănânci!


CHUTNEY DE FRUCTE DE PĂDURE

31.08.2016 12:25


CHUTNEY DIN FRUCTE DE PĂDURE

INGREDINENTE:        
1 ceapă roşie       
1 lingură ulei

1 lingură zahăr care caramelizează ceapa

5-6 căței de usturoi

500 g fructe de padure

sare

piper

1 pahar vin

2 linguri oţet balsamic

ienibahar

mărar

miere, dacă este cazul

MOD DE PREPARARE:

se curăță, se spală și se taie solzișori ceapa ;

zahărul se caramelizează cu ceapa și uleiul;        
într-un vas mare, se călesc, până când ceapa devine sticloasă ;

se adaugă vinul şi oţetul şi se lasă să fiarbă până scade lichidul. Se pun şi ondimentele şi se
mai lasă câteva minute pe foc ;

se toarnă sosul fierbin­te în borcane sterilizate care se închid ermetic.

se serveşte alături de o friptură, orez sau pur şi simplu uns pe pâine.

se serveşte alături de orez, cartofi sau pur şi simplu uns pe pâine.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi