
Ești ceea ce mănânci!
CIORBĂ DE DOVLEAC
16.12.2015 16:09CIORBĂ DE DOVLEAC
INGREDINENTE:
1 ceapă
3-4 căței de usturoi
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
2-3 cartofi
1 kg. dovleac turcesc
250 g. fasole verde
condimente: oregano, boia, piper
sare / 1 linguriță de soia
pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:-
se curăță dovleacul și se taie cubulețe;
se curăță, se spală și se taie în cubulețe cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel;
se curăță, se spală și se taie în bucăți fasolea verde;
se taie solzișori ceapa și usturoiul;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se adaugă dovleacul, cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);
se adaugă condimentele: oregano, boia, piper și sarea;
se adaugă apă fierbinte, la final;
se servește în boluri cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————