Ești ceea ce mănânci!


CIORBĂ DIN TREI TIPURI DE E FASOLE VERDE

14.10.2015 09:19


CIORBĂ DIN TREI TIPURI DE E FASOLE VERDE

INGREDINENTE:1
kg. fasole verde combbinată: fasole fideluță cu fasole de culoare galbenă și de
culoare verde

2 morcovi

1 rădăcină de pătrunje

1 țelină mică

3 cartofi

1 ceapă

un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia

condimente: piper, foi de dafin

1 lingură cu ulei de măsline

pătrunjel verde, mărar, leuștean    
un praf de sare și o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru apa în care va fierbe fasolea verde

 MOD DE PREPARARE:     
se curăță, se rupe în bucăți și se spală fasolea verde;    
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de  ătrunjel;     
se pune o cană de apă într-o oală și se
adaugă ceapa și uleiul;    
se fierb la foc mic până scade apa;    

cand legumele sunt aproape fierte se adaugă cartofii tăiați cubulețe;      
fasolea verde se fierbe separat, 10 minute în apă cu sare și bicarbonat de sodiu;     
după ce au fiert legumele de ¾, se adaugă fasolea verde și se mai lasă să fiarbă 30-40 minute;     
se adaugă condimentele: foi de dafin, piper; sarea;    
se servește în boluri cu mult verdețurile tocat mărunt deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi