
Ești ceea ce mănânci!
CIORBĂ DIN TREI TIPURI DE E FASOLE VERDE
14.10.2015 09:19CIORBĂ DIN TREI TIPURI DE E FASOLE VERDE
INGREDINENTE:1
kg. fasole verde combbinată: fasole fideluță cu fasole de culoare galbenă și de
culoare verde
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunje
1 țelină mică
3 cartofi
1 ceapă
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
condimente: piper, foi de dafin
1 lingură cu ulei de măsline
pătrunjel verde, mărar, leuștean
un praf de sare și o linguriță de
bicarbonat de sodiu pentru apa în care va fierbe fasolea verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se rupe în bucăți și se spală fasolea verde;
se curăță, se spală și se taie în bucățele ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de ătrunjel;
se pune o cană de apă într-o oală și se
adaugă ceapa și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
cand legumele sunt aproape fierte se adaugă cartofii tăiați cubulețe;
fasolea verde se fierbe separat, 10 minute în apă cu sare și bicarbonat de sodiu;
după ce au fiert legumele de ¾, se adaugă fasolea verde și se mai lasă să fiarbă 30-40 minute;
se adaugă condimentele: foi de dafin, piper; sarea;
se servește în boluri cu mult verdețurile tocat mărunt deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!
—————