Ești ceea ce mănânci!


CIORBĂ DELICIOASĂ DE DOVLEAC

04.03.2015 09:27


CIORBĂ DELICIOASĂ DE DOVLEAC

INGREDINENTE       
1 kg. dovleac turcesc curățat;        
1 morcoV         
1 rădăcină de pătrunjel       
1 ceapă       
250 g. fasole verde;        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia        
100 g. boabe de porumb        
condimente: piper, cimbru, foi de dafin       
1 lingură cu ulei de măsline       
1 lingură cu pastă de tomate       
coriandru verde

MOD DE PREPARARE:       
se curăță, se spală și se taie în bucățele dovleacul, ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel;        
se curăță, se spală fasolea verde;      
se taie bucăți fasolea verde;       
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa și uleiul        
se fierb la foc mic până scade apa;     
se adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel și puțină apă fierbinte (cam 500 ml. apă);       
după ce au fiert cam 30 minute se adaugă și dovleacul;       
se lasă să mai fiarbă 15-20 minute și se aaugă fasolea verde și boabele de porumb;        
se adaugă condimentele: cimbru, foi de afin, piper; sarea și pasta de tomate;       
se adaugă apă fierbinte, la final și se mai fierbe câteva minute;
se adauggă coriandrul fin tăiat deasupra.

 POFTĂ BUNĂ!


—————

Înapoi