Ești ceea ce mănânci!


COZONAC CU MAC

29.04.2016 13:21


COZONAC CU MAC

INGREDINENTE:         
300 g. fulgi de ovăz         
200 ml. apă fierbinte       
3 linguri cu praf de inka        
4-5 linguri cu miere       
2 linguri cu nucă măcinată        
100 g. mac        
200 ml. lapte vegetal       
esență de vanilie        
praf de biscuiți (cât va fi necesar)

MOD DE PREPARARE:         
se prepară praful de inka amestecându-se cu 2-3 linguri de miere și cu apa fierbinte;        
se mărunțesc biscuiții la robot, obținându-se un praf de biscuiți;        
se pun fulgii de ovăz într-un vas și se amestecă cu băutura de inka preparată anterior (de cu seară);        
se amestecă fulgii de ovăz hidratați cu praf de biscuiți și cu nucă măcinată. Se va obține un amestec ușor modelabil;       
se pregătește o bucată de folie de aluminiu;        
se întinde amestecul pe folie și se presează cu degetele, întinzându-se în strat cam de 1 cm. grosime;         
se macină macul;        
se pune macul în lapte și se fierbe;        
se acoperă oala în care a fiert macul și se lasă  să se răcească;        
se amestecă macul cu mierea și vanilia;        
se pune umplutura peste amestecul de pe folie;        
se rulează bine;         
se dă la rece cam. 12 ore;        
se taie felii și se servește.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi