
Ești ceea ce mănânci!
COZONAC DIN DOVLECEI RAȘI
30.08.2016 12:59COZONAC DIN DOVLECEI RAȘI
INGREDINENTE:
3 dovlecei mari
1 legătură de mărar sau pătrunjel verde
1 ceapă și / sau usturoi (cum doriți)
1 lingură cu susan
4 linguri de tapioca (făină)
200 ml. apă rece
1 lingură cu pesmet
sare
condimente: piper.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală dovleceii;
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului dovleceii;
se storc dovleceii;
se toacă mărunt ceapa și/sau usturoiul;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa / usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se toacă mărunt mărarul sau pătrunjelul verde;
se amestecă bine dovleceii cu ceapa și/sau usturoiul, mărarul sau pătrunjelul verde. Se sărează și condimentează;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;
se pune în tavă hârtie de copt;
se pune amestecul în tavă, pe hârtia de copt, se presează și se pudrează cu susan;
se dau la cuptor 30-40 minute;
se poate servi cu sos de roșii sau ce sos preferați. Se poate servi cald sau rece.
POFTĂ BUNĂ!!
—————