Ești ceea ce mănânci!


COZONAC DIN DOVLECEI RAȘI

30.08.2016 12:59


COZONAC DIN DOVLECEI RAȘI

INGREDINENTE:        
3 dovlecei mari       
1 legătură de mărar sau pătrunjel verde       
1 ceapă și / sau usturoi (cum doriți)        
1 lingură cu susan        
4 linguri de tapioca (făină)         
200 ml. apă rece         
1 lingură cu pesmet         
sare        
condimente: piper.

MOD DE PREPARARE:         
se curăță și se spală dovleceii;       
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului dovleceii;       
se storc dovleceii;      
se toacă mărunt ceapa și/sau  usturoiul;        
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa / usturoiul și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;     
se toacă mărunt mărarul sau pătrunjelul verde;         
se amestecă bine dovleceii cu ceapa și/sau usturoiul, mărarul sau pătrunjelul verde. Se sărează și condimentează;        
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;        
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente;       
se pune în tavă hârtie de copt;        
se pune amestecul în tavă, pe hârtia de copt, se presează și se pudrează cu susan;       
se dau la cuptor 30-40 minute;        
se poate servi cu sos de roșii sau ce sos preferați. Se poate servi cald sau rece.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi