Ești ceea ce mănânci!


CREMĂ DE DOVLECEI

26.01.2016 17:11


CREMĂ DE DOVLECEI

INGREDINENTE:      
2-3 dovlecei      
2-3 linguri de smântână din caju      
un praf de sare     
4-5. măsline nesărate, fără sâmburi, pentru ornat;      
condimente: piper, mărar verde sau/și pătrunjel verde

SMÂNTÂNA DI CAJU     
1 cană de caju     
½ lămâie       
1/2 cană cu apă     
un praf de sare

MOD DE PREPARARE:    
se prepară smântâna din caju: nuca de caju se hidratează 4-5 ore; se scurge apoi apa și se mixează toate ingredientele în blender până se omogenizează compoziția; se toarnă într-un borcan mare, se acoperă cu o pânză și se lasă la temperatura camerei pentru 12 ore; se amestecă și se pune borcanul în frigider pentru alte 12 ore;      
se curăță și se spală dovleceii;       
se taie bucăți mari dovleceii și se pun la fiert în apă cu sare;     
după ce au fiert dovleceii, se scurge apa;       
se zdrobesc bine dovleceii cu furculița;      
se amestecă dovleceii cu smântâna;       
se toacă mărunt mărarul verde sau/și pătrunjelul verde       
se amestecă bine pasta de dovlecei cu piperul și mărarul verde sau/și pătrunjelul verde;    
se servesc pe pâine prăjită sau bucăți de baghetă de secară sau biscuiți sărați ornându-se cu măsline.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi