Ești ceea ce mănânci!


CURRY CU LEGUME ȘI SOIA

08.08.2015 10:07


CURRY CU LEGUME ȘI SOIA

INGREDINENTE:        
1 pachet soia șnițele        
1 căniță de orez         
3 căni cu apă         
1 ceapă         
1 morcov       
1 rădăcină de pătrunjel        
1 conopidă mică         
1 fir mic de praz       
1 dovlecel         
1 mână cu păstăi de fasole verde        
3-4 ardei iuți uscați       
1 linguriță ghimbir ras        
1 lingură ulei de măsline        
boabe de muștar        
2 linguri pastă de tomate         
1 linguriță cu oțet de mere        
un praf de sare / 1 linguriță cu sos de soia       
condimente: piper, chimen, oregano, foi de dafin, curcuma, cardamon     
verdeață: pătrunjel, coriandru

MOD DE PREPARARE:         
se pune apă la fiert într-o oală de 2 litri;        
se adaugă în apă: sare, piper, cimbru, oregano, foile de dafin;        
când apa cu mirodenii fierbe se adaugă bucățile de soia, Se dau în clocot apoi se acoperă oala cu capacul și se lasă să stea așa 3-4 ore.       
se lasă apoi la scurs bucățile de soia cam 30 minute;         
se rade ghimbir, cca. 1 linguriță;        
se curăță ceapa și prazul, se spală și se toacă mărunt;         
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;         
se încinge uleiul și se adaugă ceapa, prazul și usturoiul, călindu-se;        
se adaugă piperul, chimenul, curcuma, cardamonul, ghimbirul ras, praful de sare / sosul de soia, ardeii iuți, pasta de tomate și coriandrul;        
se amestecă și se adaugă puțină apă;       
se adaugă morcovul și pătrunjelul tăiate cubulețe, în prealabil;        
se curăță conopidă, se separă buchețele și se spală;     
se pune conopida 30 minute să stea într-un castron cu apă cu sare;       
se curăță dovlecelul, se spală și se taie cubulețe;        
se curăță fasolea verde, se spală și se taie în bucăți de 1-2 cm.,     
peste ceapa, prazul, usturoiul, morcovul și pătrunjelul călite puțin se adaugă orezul și se pune apă fierbinte cât să le acopere. Se lasă să fiarbă și se completează periodic cu apă fierbinte;         
când sunt aproape fierte se adaugă buchețelele de conopidă, bucățelele de dovlecel și cele de fasole verde;       
se pun bucățile de soia;      
se lasă să fiarbă încet, încercându-se să se vadă dacă s-au fiert;        
la final se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.

POFTĂ BUNĂ!


—————

Înapoi