Ești ceea ce mănânci!


CUS CUS CU CEAPĂ ȘI USTUROI

18.07.2015 12:45


CUS CUS CU CEAPĂ ȘI USTUROI

INGREDINENTE:        
1 pungă (250 g.) cus cus        
1 ceapă albă sau 3 cepe verzi, micuțe        
2 linguri ulei de măsline        

200-250 ml. zeamă de supă de legume         
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia       
5-6 căței de usturoi sau 1 usturoi verde;       
condimente: piper;         
pătrunjel verde sau mărar.

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală ceapa;       
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului, apoi se taie mărunt;         
se pune ceapa și usturoiul la călit în puțin ulei;    
se pun condimentele, peste ceapă și usturoi;       
separat, se încinge uleiul într-o tigaie mare;        
se pune cus cusul și se amestecă bine până se rumenește puțin;         
se adaugă zeama de supă de legume fierbinte cât să acopere cus cus-ul;         
se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capac;         
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde sau mărarul tocate mărunt.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi