
Ești ceea ce mănânci!
CUS CUS CU CEAPĂ ȘI USTUROI
18.07.2015 12:45CUS CUS CU CEAPĂ ȘI USTUROI
INGREDINENTE:
1 pungă (250 g.) cus cus
1 ceapă albă sau 3 cepe verzi, micuțe
2 linguri ulei de măsline
200-250 ml. zeamă de supă de legume
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia
5-6 căței de usturoi sau 1 usturoi verde;
condimente: piper;
pătrunjel verde sau mărar.
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală ceapa;
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului, apoi se taie mărunt;
se pune ceapa și usturoiul la călit în puțin ulei;
se pun condimentele, peste ceapă și usturoi;
separat, se încinge uleiul într-o tigaie mare;
se pune cus cusul și se amestecă bine până se rumenește puțin;
se adaugă zeama de supă de legume fierbinte cât să acopere cus cus-ul;
se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capac;
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde sau mărarul tocate mărunt.
POFTĂ BUNĂ!!
—————