Ești ceea ce mănânci!


CUS CUS CU LEGUME

02.05.2015 10:49


CUS CUS CU LEGUME

INGREDINENTE:         
1 pungă (250 g.) cus cus       
1 dovlecel       
2 morcovi        
1 pătrunjel        
1 bucată de țelină        
1 ceapă       
2 linguri ulei de măsline        
200-250 ml. zeamă de supă de legume        
un praf de sare / 1 linguriță de sos de soia        
5-6 căței de usturoi;       
condimente: piper, rozmarin / chimen;        
pătrunjel verde sau mărar.

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală ceapa, dovleceii, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina;        
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului, apoi se taie mărunt;        
se pune ceapa și usturoiul la călit în puțin ulei;      
se taie dovleceii, morcovii, pătrunjelul și țelina în cubulețe;       
se pune legumele peste ceapă, la fiert în puțină apă cu sare și puțin ulei;        
se pun condimentele, peste legume;        
se încinge uleiul într-o tigaie mare;      
se pune cus cusul și se amestecă bine până se rumenește puțin;       
se adaugă zeama de supă de legume fierbinte cât să acopere cus cus-ul;        
se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capac;       
când cus cusul s-a fiert, se pun legumele peste cus cus și se amestecă bine;      
se trage tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde sau mărarul tocate mărunt.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi