Ești ceea ce mănânci!


DOVLECEI A LA GREC

01.06.2016 08:58


DOVLECEI A LA GREC

INGREDINENTE:        
o ceapă        
1 morcov, măricel        
1 dovlecel        
1 roșie       
un praf de sare       
condimente: cimbru, piper, busuioc verde, 2 foi de dafin        
100 ml. de vin alb sec       
1 lingură cu ulei de măsline        
un pumn de măsline

MOD DE PREPARARE:        
se curăță, se spală și se taie mărunt ceapa;         
se curăță, se spală și se rade morcovul;         
se curăță, se spală și se taie cubulețe dovlecelul și roșia;        
se călește ușor ceapa și morcovul;       
se adaugă 150-200 ml. de apă și dovleceii;        
se lasă să fiarbă 5-7 minute;        
se adaugă roșia, sarea, cimbrul, piperul, foile de dafin și vinul;         
se lasă să fiarbă, fără capac, până scade bine;       
se adaugă busuiocul tăiat fin și măslinele;       
după ce se răcește, se dă la frigider 1-1.30 oră;       
se servește pe pâine de secară prăjită.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi