
Ești ceea ce mănânci!
DOVLECEI A LA GREC
01.06.2016 08:58DOVLECEI A LA GREC
INGREDINENTE:
o ceapă
1 morcov, măricel
1 dovlecel
1 roșie
un praf de sare
condimente: cimbru, piper, busuioc verde, 2 foi de dafin
100 ml. de vin alb sec
1 lingură cu ulei de măsline
un pumn de măsline
MOD DE PREPARARE:
se curăță, se spală și se taie mărunt ceapa;
se curăță, se spală și se rade morcovul;
se curăță, se spală și se taie cubulețe dovlecelul și roșia;
se călește ușor ceapa și morcovul;
se adaugă 150-200 ml. de apă și dovleceii;
se lasă să fiarbă 5-7 minute;
se adaugă roșia, sarea, cimbrul, piperul, foile de dafin și vinul;
se lasă să fiarbă, fără capac, până scade bine;
se adaugă busuiocul tăiat fin și măslinele;
după ce se răcește, se dă la frigider 1-1.30 oră;
se servește pe pâine de secară prăjită.
POFTĂ BUNĂ!!
—————