
Ești ceea ce mănânci!
DOVLECEI CU CEAPĂ COAPTĂ ȘI RUCOLA
06.04.2016 10:55DOVLECEI CU CEAPĂ COAPTĂ ȘI RUCOLA
INGREDINENTE:
1 dovlecel
1 ceapă mare
100-150 g. rucola
MAIONEZĂ VEGETALĂ
2 linguri muștar
1 linguri ulei de măsline
zeamă de la 1/2lămâie
1 linguriță cu miere
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia
VINEGRETTE
1 linguriță de miere
1 linguriță oțet de mere
1 lingurăulei de măsline
un praf de sare
piper
MOD DE PREPARARE:
se spală, se taie capetele și se taie rondele dovlecelul;
se pun pe grătar rondelele de dovlecel;
se curăță, se spală și see taie rondele ceapa;
se pune ceapa într-o tavă mică și se dă la cuptor să se coacă;
VINEGRETTE
se amestecă uleiul cu oțetul, sarea, piperul, mierea într-un borcan cu capac;
se amestecă foarte bine;
se poate da la frigider 1-2 ore înainte de servire peste salată.
MAIONEZA VEGETALĂ
muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul;
când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul.
se spală frunzele de rucola și se pun într-un vas;
peste rucola se pune vinegretta și se amestecă;
într-o farfurie se așează un strat de dovlecei (care s-au răcit), deasupra se pune maioneză, apoi deasupra se așează ceapa coaptă (care s-a răcit);
peste se pune salata cu rucola.
POFTĂ BUNĂ!!
—————