Ești ceea ce mănânci!


DOVLECEI CU CEAPĂ COAPTĂ ȘI RUCOLA

06.04.2016 10:55


DOVLECEI CU CEAPĂ COAPTĂ ȘI  RUCOLA

INGREDINENTE:        
1 dovlecel        
1 ceapă mare         
100-150 g. rucola

MAIONEZĂ VEGETALĂ        
2 linguri muștar       
1 linguri ulei de măsline        
zeamă de la 1/2lămâie        
1 linguriță cu miere       
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia

VINEGRETTE        
1 linguriță de miere        
1 linguriță oțet de mere         
1 lingurăulei de măsline        
un praf de sare      
piper

MOD DE PREPARARE:        
se spală, se taie capetele și se taie rondele dovlecelul;       
se pun pe grătar rondelele de dovlecel;      
se curăță, se spală și see taie rondele ceapa;        
se pune ceapa într-o tavă mică și se dă la cuptor să se coacă;

VINEGRETTE        
se amestecă uleiul cu oțetul, sarea, piperul, mierea într-un borcan cu capac;        
se amestecă foarte bine;         
se poate da la frigider 1-2 ore înainte de servire peste salată.

MAIONEZA VEGETALĂ       
muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul;        
când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul.        
se spală frunzele de rucola și se pun într-un vas;        
peste rucola se pune vinegretta și se amestecă;        
într-o farfurie se așează un strat de dovlecei (care s-au răcit), deasupra se pune maioneză, apoi deasupra se așează ceapa coaptă (care s-a răcit);         
peste se pune salata cu rucola.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi