Ești ceea ce mănânci!


DROB VEGETAL

09.04.2015 10:06


DROB VEGETAL

 INGREDINENTE:

4-5 cartofi         
1 dovlecel mic        
1 morcov         
1 fir de praz        
1 rădăcină de pătrunjel         
½ rădăcină de țelină       
1 legătură de ceapă verde       
1 legătură de usturoi verde        
2 linguri de semințe de susan         
1 legătură de mărar verde       
1 legătură de pătrunjel verde         
6-7 linguri de făină de tapioca         
300-400 ml. apă rece        
1 lingură cu pesmet        
 un praf de sare       
condimente: piper, cimbru       
1 legătură de mărar

1 legătură de pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:       
se curăță și se spală cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, dovlecelul, prazul, rădăcina de țelină, ceapa și  usturoiul;        
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii și dovlecelul, separat și morcovii, rădăcina de pătrunjel și rădăcina de țelină, separat;       
se taie rondele prazul, ceapa verde și usturoiul verde;        
se storc cartofii și dovlecelul care au fost rase, în prealabil;       
se toacă mărunt mărarul verde și pătrunjelul verde;     
se amestecă bine cartofii cu morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină, dovlecelul, prazul, ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul verde și mărarul verde. Se sărează și condimentează;      
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;      
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;       
se pune în tavă hârtie de copt;        
se pune amestecul rezultat în tavă, pe hârtia de copt;        
se pudrează cu semințe de susan;       
se dau la cuptor 30-35 minute;        
se poate servi cu sos roșu sau ce sos preferați. Se poate servi cald sau rece.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi