
Ești ceea ce mănânci!
DROB VEGETAL
09.04.2015 10:06DROB VEGETAL
INGREDINENTE:
4-5 cartofi
1 dovlecel mic
1 morcov
1 fir de praz
1 rădăcină de pătrunjel
½ rădăcină de țelină
1 legătură de ceapă verde
1 legătură de usturoi verde
2 linguri de semințe de susan
1 legătură de mărar verde
1 legătură de pătrunjel verde
6-7 linguri de făină de tapioca
300-400 ml. apă rece
1 lingură cu pesmet
un praf de sare
condimente: piper, cimbru
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, dovlecelul, prazul, rădăcina de țelină, ceapa și usturoiul;
se rad pe răzătoarea mare sau se rad cu ajutorul robotului cartofii și dovlecelul, separat și morcovii, rădăcina de pătrunjel și rădăcina de țelină, separat;
se taie rondele prazul, ceapa verde și usturoiul verde;
se storc cartofii și dovlecelul care au fost rase, în prealabil;
se toacă mărunt mărarul verde și pătrunjelul verde;
se amestecă bine cartofii cu morcovii, pătrunjelul și rădăcina de țelină, dovlecelul, prazul, ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul verde și mărarul verde. Se sărează și condimentează;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;
se pune în tavă hârtie de copt;
se pune amestecul rezultat în tavă, pe hârtia de copt;
se pudrează cu semințe de susan;
se dau la cuptor 30-35 minute;
se poate servi cu sos roșu sau ce sos preferați. Se poate servi cald sau rece.
POFTĂ BUNĂ!!
—————