
Ești ceea ce mănânci!
DULCEAȚĂ DE CAISE
19.07.2015 16:25DULCEAȚĂ DE CAISE
INGREDINENTE:
1 kilogram de caise
2 linguri cu zahăr brun
1 plic cu gelfix
scorțișoară
zeama unei lămâi
cardamon
MOD DE PREPARARE:
se spală și se scot sâmburii caiselor;
se taie caisele în fâșiuțe subțiri;
se amestecă gelfix-ul cu zahărul brun;
se pun caisele tăiate într-o cratiță;
se pu caisele la foc și când fierb se adaugă amestecul de gelfix cu zahăr;
se amestecă bine și apoi se mestecă în cratiță;
se lasă să fiarbă 3 minute;
se adaugă scorțișoara, cardamonul și zeama de lămâie;
se amestecă și se ia cratița de pe foc;
se lasă câteva minute să se răcorească;
se pune fierbinte în borcane.
POFTĂ BUNĂ!
—————