Ești ceea ce mănânci!


FASOLE VERDE CU MAIONEZĂ VEGETALĂ

12.07.2016 10:41


FASOLE VERDE CU MAIONEZĂ VEGETALĂ

INGREDINENTE:      
1 kg. de fasole verde, crudă       
1 pumn cu nuci        
condimente: pipe;        
pătrunjel verde, măsline negre și verzi pentru ornat

MAIONEZĂ VEGETALĂ        
1 cartof mic        
2 linguri muștar      
1-2 linguri ulei de măsline      
zeamă de lămâie         
1 linguriță cu miere        
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia pentru maioneză.

MOD DE PREPARARE:        
se curăță și se spală fasolea;       
se taie bucățele fasolea;        
se pune fasolea la fiert;         
când fasolea este fiartă se scurge apa și se lasă la răcit;        
se taie nucile;         
se amestecă toate într-un vas;

 MAIONEZA VEGETALĂ       
se curăță, spală și taie în două cartoful,       
se pune cartoful la fiert în apă cu sare;      
când cartoful este fiert, se scurge apa, se lasă să se răcească și se pasează bine cartoful cu o furculiță;      
se pune peste muștarul și se amestecă cu o lingură de lemn picurând încet uleiul;         
când amestecul are un aspect catifelat se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, mierea și piperul.

       
se pune maioneza peste celelalte ingrediente în vas și se amestecă;        
se răstoarnă pe un platou;       
se ornează, cum doriți.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi