Ești ceea ce mănânci!


GĂLUȘTE CU CAISE

09.08.2015 10:23


GĂLUȘTE CU CAISE

INGREDINENTE:        
5-6 cartofi       
2-3 linguri cu făină       
2 linguri cu zahăr brun        
1-2 linguri cu ulei de măsline        
un praf de sare        
½ kg. caise         
1 lingură de zahăr brun și un praf de scorțișoară pentru umplut caisele

PENTRU FINISARE:         
5-6 linguri cu pesmet       
2 linguri cu zahăr brun         
2-3 linguri cu nucă măcinată         
1 linguriță cu scorțișoară

MOD DE PREPARARE:     
se spală și se fierb cartofii în coajă;       
se curăță cartofii de coajă și se pun în robot la mărunțit;        
peste cartofi se adaugă ouăle, făina, zahărul, uleiul și sarea;         
se amestecă bine și se mai adaugă făină dacă este necesar;       
se pune făină pe blatul de bucătărie;        
se scoate aluatul și se rulează în formă de sul;         
se spală caisele și apoi  se scot sâmburii;        
se amestecă 1 lingură de zahăr brun cu un praf de scorțișoară;       
se umplu caisele cu câte puțin din amestecul de zahăr și scorțișoară;         
se taie câte o bucățică din aluat și se înfășoară câte o caisă;        
se modelează ca o bilă;      
se pune la fiert apă cu puțină sare într-o oală de 2-3 litri;      
când apa fierbe se dă focul mai încet și se pun la fiert 10 minute caisele înfășurate în aluat;        
se scot apoi caisele într-un vas;         
într-un vas termorezistent se pune jumătate din amestecul pentru finisat: pesmetul, zahărul, nuca, scorțișoara;         
se pun peste găluștele fierte;      
deasupra se pune cealaltă jumătate  din amestecul pentru finisat;       
se dă la cuptor 5-7 minute vasul termorezistent;     
se servesc găluștele calde sau reci.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi