
Ești ceea ce mănânci!
GĂLUȘTE CU CAISE
09.08.2015 10:23GĂLUȘTE CU CAISE
INGREDINENTE:
5-6 cartofi
2-3 linguri cu făină
2 linguri cu zahăr brun
1-2 linguri cu ulei de măsline
un praf de sare
½ kg. caise
1 lingură de zahăr brun și un praf de scorțișoară pentru umplut caisele
PENTRU FINISARE:
5-6 linguri cu pesmet
2 linguri cu zahăr brun
2-3 linguri cu nucă măcinată
1 linguriță cu scorțișoară
MOD DE PREPARARE:
se spală și se fierb cartofii în coajă;
se curăță cartofii de coajă și se pun în robot la mărunțit;
peste cartofi se adaugă ouăle, făina, zahărul, uleiul și sarea;
se amestecă bine și se mai adaugă făină dacă este necesar;
se pune făină pe blatul de bucătărie;
se scoate aluatul și se rulează în formă de sul;
se spală caisele și apoi se scot sâmburii;
se amestecă 1 lingură de zahăr brun cu un praf de scorțișoară;
se umplu caisele cu câte puțin din amestecul de zahăr și scorțișoară;
se taie câte o bucățică din aluat și se înfășoară câte o caisă;
se modelează ca o bilă;
se pune la fiert apă cu puțină sare într-o oală de 2-3 litri;
când apa fierbe se dă focul mai încet și se pun la fiert 10 minute caisele înfășurate în aluat;
se scot apoi caisele într-un vas;
într-un vas termorezistent se pune jumătate din amestecul pentru finisat: pesmetul, zahărul, nuca, scorțișoara;
se pun peste găluștele fierte;
deasupra se pune cealaltă jumătate din amestecul pentru finisat;
se dă la cuptor 5-7 minute vasul termorezistent;
se servesc găluștele calde sau reci.
POFTĂ BUNĂ!!
—————