Ești ceea ce mănânci!


ICRE DIN AMARANT

05.04.2017 13:16


ICRE DIN AMARANT

 

INGREDINENTE:      
1 cană bobițe de amarant         
2 căni cu apă         
2 lingurițe zeamă de lămâie        
3-4 linguri ulei de măsline         
un praf de sare        
1 ceapă roșie mică         
piper măcinat

MOD DE PREPARARE:        
se amestecă bobițele de amarant cu apa (vor absorbi apa și compoziția se îngroașă, puțin) și se lasă 12 ore la înmuiat;       
se pun apoi la fiert și se lasă să fiarbă până se absoarbe toată apa, amestecându-se să nu se lipească;         
se acoperă cu un capac după ce se iau de pe foc și se lasă să se răcească;       
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa,        
se pun în vasul mixerului / robotului: bobițele de amarant fierte, ceapa tăiată, zeama de lămâie, sarea și piperul:        
se adaugă încet uleiul, amestecându-se bine;         
se lasă la frigider minim 30 de minute, să se pătrundă bine aromele;        
se servesc cu pâine de secară.

POFTĂ BUNĂ!


—————

Înapoi