
Ești ceea ce mănânci!
ICRE DIN AMARANT
05.04.2017 13:16ICRE DIN AMARANT
INGREDINENTE:
1 cană bobițe de amarant
2 căni cu apă
2 lingurițe zeamă de lămâie
3-4 linguri ulei de măsline
un praf de sare
1 ceapă roșie mică
piper măcinat
MOD DE PREPARARE:
se amestecă bobițele de amarant cu apa (vor absorbi apa și compoziția se îngroașă, puțin) și se lasă 12 ore la înmuiat;
se pun apoi la fiert și se lasă să fiarbă până se absoarbe toată apa, amestecându-se să nu se lipească;
se acoperă cu un capac după ce se iau de pe foc și se lasă să se răcească;
se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa,
se pun în vasul mixerului / robotului: bobițele de amarant fierte, ceapa tăiată, zeama de lămâie, sarea și piperul:
se adaugă încet uleiul, amestecându-se bine;
se lasă la frigider minim 30 de minute, să se pătrundă bine aromele;
se servesc cu pâine de secară.
POFTĂ BUNĂ!
—————