
Ești ceea ce mănânci!
LEGUME LA TIGAIE CU MĂSLINE
06.02.2016 09:02LEGUME LA TIGAIE CU MĂSLINE
INGREDINENTE:
câteva frunze de varză
1 dovlecel
2 morcovi
1 pătrunjel
1 bucată de țelină
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță de sos de soia
4-5 căței de usturoi;
10 măsline
condimente: piper, rozmarin, cimbru;
pătrunjel verde, mărar, coriandru - la alegere.
MOD DE PREPARARE:
se spală și se curăță dovleceii, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina;
se taie dovleceii, morcovii, pătrunjelul și țelina în bastonașe cam de aceeași dimensiune (să nu fie groase);
se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului;
se pune uleiul, usturoiul, sosul de soia și condimentele în tigaie;
se încinge uleiul;
se pun legumele și se lasă să se rumenească;
se trage tigaia de pe foc și se adaugă, la alegere, pătrunjelul verde, mărarul, coriandrul tocate mărunt;
se adaugă măslinele și se amestecă;
se pot servi cu smântână din caju.
POFTĂ BUNĂ!!
—————