Ești ceea ce mănânci!


MĂMĂLIGĂ CU BRÂNZĂ TOFU ȘI SOS DE SOIA LA CUPTOR

12.03.2016 11:56


MĂMĂLIGĂ CU BRÂNZĂ TOFU ȘI SOS DE SOIA LA CUPTOR

INGREDINENTE:         
o cană cu mălai din porumb        
3 căni cu apă        
un praf de sare / 1 linguriță sos de soia        
brânză tofu

SOS DE SOIA        
½ pachet de soia granule        
2 linguri cu pastă de tomate        
200 ml. apă fiartă;        
miere;       
condimente: busuioc, piper, cimbru, 2 foi de dafin.

MOD DE PREPARARE:        
se pune apa la fiert;        
când apa fierbe se pune sarea apoi, se adaugă mălaiul "în ploaie", amestecând continuu, cu un tel;       
se acoperă vasul cu un capac;         
se lasă să fiarbă 40-50 minute;       
se răstoarnă pe o farfurie;

SOS DE SOIA         
se pun granulele de soia la fiert în apă cu sare, busuioc, cimbru, boabe de piper, foi de dafin;      
după ce au fiert cca. 10-15 minute se scurg bine;        
se face un sos roșu: se pune apa la fiert, se adaugă pasta de tomate, condimentele: piperul, cimbrul, busuiocul și mierea. Se dă în fiert și se fierbe până când are consistență de sos. Se adaugă granulele de soia. Se fierbe până capătă consistența de sos. Apoi se ia de pe foc.       
se taie brânza tofu în cubulețe;       
se ia cu lingura mămăligă și se pune un strat de mămăligă într-un vas de yena;       
se acoperă cu o parte din sosul roșu cu soia;         
se pune iar un strat de mămăligă;         
deasupra se pun cubulețele de brânză;         
se termină cu sosul roșu;         
se dă la cuptor câteva minute.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi