Ești ceea ce mănânci!


MÂNCARE DE CONOPIDĂ CU LINTE

20.02.2016 09:15


MÂNCARE DE CONOPIDĂ CU LINTE

INGREDINENTE:        
o conopidă       
o ceapă mare (albă sau roșie)        
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)        
2-3 linguri de linte verde sau roșie (la alegere)        
1 lingură ulei de măsline        
un praf de sare       
1 linguriță cu oțet de mere       
1 linguriță cu sos de soia       
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);      
condimente: piper, cimbru, mărar / pătrunjel

MOD
DE PREPARARE:
        
se fierbe 10-15 minute lintea în apă cu sare și oțet. Se scurge apoi apa și se clătește bine lintea;      
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;        
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;         
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;        
se fierb la foc mic până scade apa;       
desface conopida buchețele și se taie bucăți mari;         
se adaugă bucățelele de conopidă peste
ceapă și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere conopida;        
se lasă să fiarbă încet;         
se adaugă lintea fiartă peste conopidă și se fierb împreună 5-10 minute;        
când este fiartă conopida (se încearcă cu furculița) se adaugă pasta de tomate. sosul de soia, și piperul, cimbrul și mărarul / pătrunjelul.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi