
Ești ceea ce mănânci!
MÂNCARE DE CONOPIDĂ CU SPANAC
15.05.2015 16:53MÂNCARE DE CONOPIDĂ CU SPANAC
INGREDINENTE:
o conopidă
500 g spanac proaspăt
o ceapă mare (albă sau roșie)
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)
1 lingură ulei de măsline
un praf de sare
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);
condimente: piper, cimbru, chimen (câteva fire), mărar / pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță și se spală și se rupe spanacul;
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;
se fierb la foc mic până scade apa;
se desface conopida buchețele și se toacă bucăți mari;
se adaugă bucățelele de conopidă peste amestecul făcut și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere conopida;
se lasă să fiarbă încet;
când este fiartă conopida (se încearcă cu furculița) se adaugă spanacul și se lasă 1-2 minute, amestecându-se;
se adaugă pasta de tomate. sarea, și piperul, cimbrul, chimenul, mărarul / pătrunjelul.
POFTĂ BUNĂ!!
—————