Ești ceea ce mănânci!


MÂNCARE DE URZICI

03.04.2015 15:38


MÂNCARE DE URZICI

INGREDINENTE:     
6 căței de usturoi      
1 lingură cu pastă de tomate       
250-300 ml. apă        
2 linguri făină       
200 ml. apă rece     
condimente: cimbru, piper       
½ lămâie       
un praf de sare        
pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:       
se curăță urzicile și se spală bine;      
se pune apă la fiert și când clocotește se adaugă urzicile;      
se dau în 4-5 clocote, apoi se scurge apa;      
se taie mărunt urzicile;        
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;      
se pune usturoiul peste uleiul fierbinte și se lasă să se  degaje aroma;         
se pune o cană de apă fierbinte și se adaugă urzicile;       
se lasă să fiarbă încet cam 10 minute;      
se desface făina în apă rece și se pune peste urzici;         
se adaugă pasta de tomate, sarea, condimentele, zeama de lămâie;         
se lasă să fiarbă încă 1-2 minute;       
se adaugă pătrunjelul fin tocat, când se ia de pe foc.

 POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi