
Ești ceea ce mănânci!
MÂNCARE DE URZICI
03.04.2015 15:38MÂNCARE DE URZICI
INGREDINENTE:
6 căței de usturoi
1 lingură cu pastă de tomate
250-300 ml. apă
2 linguri făină
200 ml. apă rece
condimente: cimbru, piper
½ lămâie
un praf de sare
pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță urzicile și se spală bine;
se pune apă la fiert și când clocotește se adaugă urzicile;
se dau în 4-5 clocote, apoi se scurge apa;
se taie mărunt urzicile;
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;
se pune usturoiul peste uleiul fierbinte și se lasă să se degaje aroma;
se pune o cană de apă fierbinte și se adaugă urzicile;
se lasă să fiarbă încet cam 10 minute;
se desface făina în apă rece și se pune peste urzici;
se adaugă pasta de tomate, sarea, condimentele, zeama de lămâie;
se lasă să fiarbă încă 1-2 minute;
se adaugă pătrunjelul fin tocat, când se ia de pe foc.
POFTĂ BUNĂ!!
—————