Ești ceea ce mănânci!


MÂNCĂRICĂ DE FASOLE VERDE

20.06.2015 11:37


MÂNCĂRICĂ DE FASOLE VERDE

INGREDINENTE:        
1 kg. de fasole verde      
o ceapă mare (albă sau roșie)       
3-4 căței de usturoi (dacă doriți)       
1 lingură ulei de măsline       
un praf de are       
1-2 linguri pastă de tomate (după gust);      
condimente: piper, cimbru, chimen (câteva fire), mărar / pătrunjel verde

MODDE PREPARARE:       
se curăță fasolea, se spală și se taie / rupe în bucățele;      
se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt;         
se curăță usturoiul, se spală și se toacă mărunt;         
se pune o cană de apă într-o oală și se adaugă ceapa, usturoiul și uleiul;      
se fierb la foc mic până scade apa;       
se pun peste bucățelele de fasole și se pune apă fierbinte cât aproape să acopere fasolea. Se lasă 30-35 minute să fiarbă încet;              
când este bine fiartă fasolea (se încearcă cu furculița) se adaugă paste de tomate. sarea, și piperul, cimbrul, chimenul, mărarul / pătrunjelul verde fin tocat.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi