
Ești ceea ce mănânci!
MERE LA CUPTOR CU DULCEAȚĂ, NUCI, SCORȚIȘOARĂ ȘI FRIȘCĂ VEGETALĂ
25.01.2015 09:43MERE LA CUPTOR CU DULCEAȚĂ, NUCI, SCORȚIȘOARĂ ȘI FRIȘCĂ VEGETALĂ
INGREDINENTE:
4-5 mere
1 pumn cu nuci
scorțișoară
2 linguri cu dulceață sau gem
FRIȘCA
DIN NUCĂ DE COCOS
1 cană cu fulgi de nucă de cocos
1 lingură cu miere
2 lingurițe cu suc de lămâie
vanilie
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
se prepară frișca: se hidratează fulgii de cocos 4-5 ore în apă; se introduc toate ingredientele în blender; se amestecă până se obține o textura omogenă și cremoasă;
se taie bucățele nucile;
se spală și se curăță merele;
se scoate cotorul merelor;
se amestecă într-un vas mic dulceața / gemul cu nuca și scorțișoara;
se umple gaura rămasă de la scoaterea cotorului cu amestecul făcut mai sus;
se pun apoi merele într-un vas de yena;
se dă vasul de yena la cuptor15-20 minute;
se servesc calde sau reci cu frișcă din nucă de cocos.
POFTĂ BUNĂ!!
—————