
Ești ceea ce mănânci!
MĂMĂLIGĂ CU BRÂNZĂ TOFU ȘI SMÂNTÂNĂ DIN CAJU
10.01.2015 17:44MĂMĂLIGĂ CU BRÂNZĂ TOFU ȘI SMÂNTÂNĂ DIN CAJU
INGREDINENTE:
o cană cu mălai din porumb
3 căni cu apă
un praf de sare
brânză tofu
SMÂNTÂNA DIN CAJU:
1 cană cu caju
½ lămâie
1/2 cană cu apă
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
se pune apa la fiert;
când apa fierbe se pune sarea apoi, se adaugă mălaiul "în ploaie", amestecând continuu, cu un tel;
se acoperă vasul cu un capac;
se lasă să fiarbă 25-30 minute;
se răstoarnă mămăliga pe o farfurie;
se prepară smântâna: nuca de caju se hidratează 12 ore în apă călduță. Se scurge apoi apa și se mixează toate ingredientele în blender până se omogenizează compoziția .Se toarnă într-un borcan mare, se acoperă cu o farfurioară și se lasă la temperatura camerei pentru 12 ore. Se amestecă și se pune borcanul în frigider pentru alte 12 ore;
se servește mămăliga cu brânză tofu și smântâna din caju.
POFTĂ BUNĂ!!
—————