Ești ceea ce mănânci!


PATEU DIN LINTE

01.03.2016 17:29


PATEU DIN LINTE

INGREDINENTE:        
½ pachet de linte roșie sau verde         
un praf de sare       
1 linguriță de oțet de mere       
1 morcov        
1 rădăcină de pătrunjel       
1 cartof mic         
100-150 ml. zeamă de supă, în care au fiert legumele        
100 ml. apă      
2 linguri de făină de tapioca       
câteva picături de sos de soia        
condimente: cimbru uscat, piper, oregano        
pătrunjel verde și măsline pentru ornare.

MOD DE PREPARARE:        
se pune apă - 1 litru - într-o oală de 2 litri. Se fierbe apa;       
se adaugă lintea împreună cu sarea și oțetul;      
se fierbe 25-30 minute lintea. Se scurge apoi apa și se clătește bine lintea;        
se curăță și se spală cartoful, morcovul și pătrunjelul;         
se pun legumele la fiert;        
după ce legumele fiert, se scot și se pun la răcit;       
se pun într-un blender lintea, cartoful, morcovul și pătrunjelul fierte și răcite;       
se blendează împreună cu 100-150 ml. zeama în care ai fiert legumele;        
se adaugă sosul de soia și condimentele;       
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;       
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;         
se servește pe felii de pâine prăjită, ornate cu pătrunjel verde și / sau măsline.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi