
Ești ceea ce mănânci!
PATEU DIN LINTE
01.03.2016 17:29PATEU DIN LINTE
INGREDINENTE:
½ pachet de linte roșie sau verde
un praf de sare
1 linguriță de oțet de mere
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 cartof mic
100-150 ml. zeamă de supă, în care au fiert legumele
100 ml. apă
2 linguri de făină de tapioca
câteva picături de sos de soia
condimente: cimbru uscat, piper, oregano
pătrunjel verde și măsline pentru ornare.
MOD DE PREPARARE:
se pune apă - 1 litru - într-o oală de 2 litri. Se fierbe apa;
se adaugă lintea împreună cu sarea și oțetul;
se fierbe 25-30 minute lintea. Se scurge apoi apa și se clătește bine lintea;
se curăță și se spală cartoful, morcovul și pătrunjelul;
se pun legumele la fiert;
după ce legumele fiert, se scot și se pun la răcit;
se pun într-un blender lintea, cartoful, morcovul și pătrunjelul fierte și răcite;
se blendează împreună cu 100-150 ml. zeama în care ai fiert legumele;
se adaugă sosul de soia și condimentele;
se desface tapioca în apa rece apoi se pun la fiert mestecând continuu. Se lasă să fiarbă încet până se îngroașă;
se pune amestecul de tapioca rezultat peste celelalte ingrediente și se amestecă bine;
se servește pe felii de pâine prăjită, ornate cu pătrunjel verde și / sau măsline.
POFTĂ BUNĂ!!
—————