Ești ceea ce mănânci!


PIFTIE VEGETALĂ

30.12.2014 17:35


PIFTIE VEGETALĂ

INGREDINENTE:     
1 cartof  
2 morcovi   
1 rădăcină de pătrunjel     
2-3 căței de usturoi
un praf de sare   
pătrunjel verde,   4
4 linguri de făină de tapioca       
400 ml. apă rece    
piper
1 linguriță de sos de soia    
boia dulce

 MOD DE PREPARARE:  
se curăță și se spală morcovii și rădăcina de pătrunjel;     
se pun la fiert legumele cu un praf de sare;  
când legumele sunt fierte, se scurge apa;       
se taie rondele subțiri morcovii și rădăcina de pătrunjel;       
se pun în castronașe (pe fundul castronașelor) rondelele de  morcovii și de pătrunjel;     
deasupra legumelor se așează frunzele de pătrunjel;  
se curăță și se zdrobește usturoiul;    
se desface tapioca în apa rece apoi se pune la fiert amestecând continuu;    
se adaugă piperul și 1 linguriță de sos de soia; 
se lasă să fiarbă încet, amestecând continuu până se îngroașă (se probează încercându-se zeama cu un deget; dacă se lipesc două degete făcute pensă atunci se poate lua de pe foc);  
se adaugă usturoiul zdrobit;
se pune amestecul de tapioca cu usturoi peste celelalte ingrediente;    
se lasă să se răcească și se dă la frigider 24 ore;   
înainte de servire se pudrează cu boia dulce.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi