
Ești ceea ce mănânci!
PIURE DE DOVLEAC CU BRÂNZĂ TOFU
08.01.2015 12:16PIURE DE DOVLEAC CU BRÂNZĂ TOFU
INGREDINENTE:
1 kg. de dovleac turcesc;
2-3 cartofi;
1-2 linguri ulei de măsline
lapte de soia
brânză tofu
1 linguriță cu sare pentru apa în care vor fierbe dovlecii și cartofii
condimente: piper, cimbru, chimen (câteva fire), cardamon, mărar / pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe;
se curăță dovleacul și se taie cubulețe;
se pun cartofii și dovleacul la fiert în apă fierbinte cu sare, apă cât să îi acopere;
se lasă să fiarbă, încercându-se din când în când cu furculița;
când sunt bine fierți (se încearcă cu furculița), se scurge apa;
se pune uleiul de măsline peste legume și se pasează bine, ca textura piureului să fie catifelată;
se adaugă laptele de soia și se continuă pasarea;
se pune piperul și dacă doriți și alte condimente ca: cimbru, chimen, cardamon;
deasupra se pun bucățele de brânză tofu;
peste piure se poate presăra mărar / pătrunjel verde.
POFTĂ BUNĂ!!
—————