
Ești ceea ce mănânci!
BUDINCĂ CU RESTURI DE FRIPTURĂ ȘI PIURE
07.01.2017 15:28BUDINCĂ CU RESTURI DE FRIPTURĂ ȘI PIURE
INGREDINENTE:
resturi de friptură
1 cartof
1 morcov
2-3 cartofi pentru piure și 1-2 linguri ulei de măsline
4 linguri cu ketchup
sare, piper
pătrunjel verde
mărar verde
MOD DE PREPARARE:
se dau la mașina de tocat: resturile de carne și morcovul;
se prepară piureul de cartofi: se curăță cartofii, se spală și se taie în bucăți mari; se pun cartofii la fiert în apă fierbinte cu sare, apă cât să acopere cartofii; se lasă să fiarbă, încercându-se cartofii cu furculița; când sunt bine fierți cartofii (se încearcă cu furculița) se
scurge apa; se pasează cartofii bine, ca textura piureului să fie catifelată; se adaugă laptele de soia / apa în care au fiert cartofii și uleiul; se continuă pasarea; se pune. sarea, și piperul;
se pune hârtie de copt într- o tavă;
se pune în tavă amestecul dat prin mașina de tocat împreună cu ketchup-ul, sarea, piperul, pătrunjelul și mărarul verde, fin tocate;
deasupra se pune piureul și se picură puțin ulei de măsline;
se dă la cuptor cu folie de aluminiu deasupra;
pe final se ia folia, ca budinca de carne să se rumenească frumos
POFTĂ BUNĂ!
—————