Ești ceea ce mănânci!


PRĂJITURĂ CU MERE

15.03.2015 08:58


PRĂJITURĂ CU MERE

 INGREDINENTE:      
4-5 mere;        
o cană cu fulgi de orz / ovăz        
o mână de curmale;       
o mână de smochine;       
o mână de nuci;       
o mână de migdale;       
1-2 liguri cu miere;      
2 linguri cu inka;      
200 ml. apă;        
100 g. unt de arahide;        
1 lingură cu zahăr brun;         
un praf de scorțișoară.

 MOD DE PREPARARE:       
se pun de seara la înmuiat, în apă călduță migdalele, smochinele, curmalele;    
se mărunțesc  la robot fulgii de orz, smochinele, curmalele, nucile și migdalele;         
se prepară inka cu apă și miere;         
se pune inka peste amestecul mărunțit;        
se amestecă bine și se pun pe fundul unui vas, presându-se ușor cu degetele;        
se spală și se curăță merele;       
se taie cubulețe merele;        
se caramelizează zahărul într-o cratiță;       
peste zahărul caramelizat se adaugă untul de arahide și apoi merele;        
se amestecă bine să se desprindă zahărul de pe pereții cratiței (dacă este necesar se adaugă cca. 50 ml. apă fierbinte);      
se adaugă scorțișoara peste mere, amestecându-se;        
se varsă merele în vas peste blatul din biscuiți;       
se lasă să se răcorească și se poate servi.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi