Ești ceea ce mănânci!


RULADĂ CU BISCUIȚI

20.12.2015 10:51


RULADĂ CU BISCUIȚI

INGREDINENTE:


  • 200 g. biscuiți

  • 3 linguri inka

  • 2 linguri de praf de roșcove
     
  • 2-3 linguri cu miere

  • 2 linguri cu rom sau 1    linguriță esență de rom

  • 1 pumn de nuci

  • 1 pumn de migdale

Pentru umplutura

  • 100 g. unt de arahide

MOD DE PREPARARE:       
se prepară o băutură din 250 ml. apă și cele 3 linguri cu inka;      
se rup biscuiții bucățele sau, și mai bine, se dau prin mașina de tocat;     
se pun biscuiții rupți într-un vas;    
se adaugă mierea, praful de roșcove, băutura cu inka, nucile, migdalele și romul;    
se  amesteca bine până se obține o compoziție omogenă;      
se lasă compoziția la rece;     
într-un alt castron, se freacă untul, până se obține o consistență cremoasă;      
pe o folie de aluminiu, se întinde mai întâi compoziția cu biscuiți, ca pe un blat
groscior;      
deasupra se întinde umplutura;     
se rulează cu ajutorul foliei, având grijă să se ruleze bine;       
se strânge bine la capete și se dă la rece pentru 12 ore;    
se servește tăiată felii.     
Sugestie. Dacă nu-ți place romul, nici o problemă, nu-l pui. Ca să aibă însă aroma aceea deosebită dată de picătura de alcool, poți pune un pic de lichior de care-ți place mai mult.

POFTĂ BUNĂ!!


—————

Înapoi